IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola повиши прогнозата за годишните си приходи

Причината е, че търсенето на газирани напитки остава устойчиво

15:36 | 26.07.22 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американската компания за безалкохолни напитки Coca-Cola повиши прогнозата си за годишните приходи във вторник, тъй като търсенето на газирани напитки остава силно въпреки ценовите увеличения, смекчавайки влиянието от по-високите разходи за ключови съставки, например царевичен сироп и алуминиеви кенове, съобщава Ройтерс.

Акциите на компанията, която е включена в състава на индекса на сините чипове Dow, са поскъпнали с около 5% тази година. Те отчетоха ръст от 1% в предпазарната търговия във вторник.

Производителите на пакетирани храни засега не усещат голямо влияние от рекордната инфлация, особено в САЩ, тъй като за хората основен приоритет са разходите за храна у дома, а не в ресторанти.

Конкурентът PepsiCo заяви миналата седмица, че не е забелязал забавяне в търсенето и добави, че има възможност цените да се повишат още.

Coca-Cola заяви, че обемът на световните продажби е нараснал с 8% през второто тримесечие, движен от растежа както на развитите, така и на развиващите се пазари. В същото време средните цени на продажба са се повишили с около 12%.

Нетните приходи са се увеличили с 12% до 11,3 млрд. долара за тримесечието до 1 юли. Анализаторите средно очакваха приходи от 10,55 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Сравнимият оперативен марж на Coca-Cola обаче е спаднал до 30,7% от 31,7%, притиснат от нарастващите разходи за суровини и транспорт.

Компанията прогнозира органичните приходи да се увеличат с 12-13% през 2022 г. спрямо предишните прогнози за 7-8% повишение.

Тя очаква годишната коригирана печалба на акция, без влиянието на по-силния долар, да нарасне с 14-15% спрямо предишни оценки за ръст от 8 до 10%.

Компанията сега очаква по-силният долар да се отрази негативно с 6% на приходите спрямо предишната прогноза за 2 до 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Varfor
преди 1 година
Кой пие все още тези ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 1 година
я ни ограмоти... :):) овчарю!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
ing5rov
преди 1 година
стадото не проумява що за химия пие ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още